Víztakarékosság perlátorral

Víztakarékosság perlátorral

Nem is gondolnánk, hogy mindennapjaink során mennyi apró lépéssel, okos eszközzel, kis befektetéssel tudunk tenni környezetünk és pénztárcánk kíméléséért.

A víztakarékos perlátorok is ilyen rendkívül okos kis szerkezetek, melyeknek köszönhetően látványosan csökkenhet mindennapi vízfogyasztásunk. Ezek felhelyezésére nincs szükség vízszerelő szakember segítségére, otthon saját magunk is el tudjuk végezni a műveletet.

Hogyan működik a perlátor?

A perlátor működésének lényege, hogy a csapból kifolyó vizet levegővel keveri össze, ezzel pedig csökken a kifolyó víz mennyisége. Méghozzá úgy, hogy közben a vízmennyiség érzetünkre nem hat ki, mert a levegő miatt nem érezzük, hogy kevesebb víz ért minket mosakodás közben.

A perlátorok a csapszár végére szerelhető gumiból készült kis eszközök. Általában ennek, a csaptelepre szerelhető eszköznek az ára 350-500 ft között ingadozik, és használatakor percenként 2-3 literrel kevesebb víz folyik el.

Léteznek zuhanyfejre szerelhető perlátorok is, melyek alkalmazásakor percenként 8 literrel kevesebb vizet használunk el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük