Testbeszéd a randin

Testbeszéd a randin

Az első néhány randi után gyakran tesszük fel magunknak a kérdést, vajon milyen benyomást tettünk a másik félre? Visszapörgetjük, elemezzük az eseményeket. Érdemes ehhez tudatosan vizsgálni a partner gesztusait. Nézzük például a szemkontaktust.

Egyértelműen pozitív jel, míg a gyakran elkalandozó tekintet azt jelenti, hogy nem kötjük le eléggé a partnerünket. Azonban azt is jelentheti, hogy zavarban van. Ha azonban a szemkontaktus hiánya karba tett kezekkel párosul, akkor halmozódnak a negatív előjelek. Míg, ha közben félre biccenti a fejét a beszédpartnerünk, akkor valójában figyel ránk. A zsebre tett kéz, a babrálás azt jelenti, hogy zavarban van.

Ha teljes testével felénk fordul, akkor boldogok lehetünk, azonban, ha túl sok teret foglal magának, terpeszkedik, akkor abban nem csak lazaságot, hanem a dominancia igényét is látnunk kell. Ebben az esetben örülhetünk ugyan a másik fél figyelmének, azonban elgondolkodhatunk, mi áll ennek az elnyomó, uralkodó testbeszédnek a hátterében. Mindenképpen figyeljünk a kontextusra, milyen helyzetben melyik testbeszéd jött elő. Mi volt a beszédtéma, miközben visszahúzódóbb vagy nyitottabb lett.   Így könnyebb lesz levonni a tanulságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük