ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA…

ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA

Már csak pár hét van és újra beköszönt az ősz, a maga szeszélyes, változékony időjárásával. Nem csak a hőmérséklet változik meg, hanem a gyerekek újra visszatérnek az óvodába és az iskolába. Az erre való felkészülést nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni.

A nyár folyamán biztosan nőtt gyermekünk lába és szükség lesz új cipőre, cipőkre, mert kell kinti cipő, benti cipő, játszós cipő, papucs, tornacipő és gumicsizma. Ez a lista még közel sem teljes, de alapszettnek tekinthetjük.

Mire is figyeljünk, ha cipőt választunk gyermekünknek? Néhány szempontot igyekeztem összegyűjteni segítségként.

A cipőméret kiválasztása minden cipő esetében egyedi feladat, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk és pontosan mérjük meg gyermekünk lábméretét (hossz, szélesség). Mikor lábméretet mérünk, akkor fontos, hogy mindkét láb méretét mérjük meg, álló helyzetben és úgy is, hogy ránehezedik a gyermek, mintha terhelés érné a lábat. A mért adatok alapján válasszunk cipőt, kisebbet semmiképp se.

A cipő esetében fontos paraméterek még a biztos saroktartás, valamint kielégítő orrmagasság és -szélesség, a rugalmassága, a súlya és az anyaga. A rugalmas, könnyű, légáteresztő anyagból készült cipők jó választásnak bizonyulhatnak.

A jelenlegi helyzetben sokkal biztonságosabb az online vásárlás, amely a maga garanciáival minden igényt kielégíthet. Ha bizonytalanok vagyunk, vegyük fel a webáruház tulajdonosával a kapcsolatot, mert minden bizonnyal segítségünkre lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük