már csak

Melyik napra vegyek jegyet?

A Broadway Jegyirodában és az interneten már megvásárolhatóak a belépők az augusztus 28-án kezdődő budapesti judo világbajnokságra, amelyre a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor. A nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel érdemes már most megvenni a jegyeket, hogy a helyszínen együtt szurkolhassunk a magyar sikerekért!


A sportág szerelmesei alighanem mind a hét versenynapon jelen akarnak lenni a sportág csúcseseményén. De mit tegyen az, aki még nem járt ilyen nagy judoversenyen? Melyik napra érdemes jegyet váltania?

A világbajnokságon az első hat napon, hétfőtől szombatig (augusztus 28–szeptember 2.) az egyéni küzdelmekre kerül sor, minden nap két vagy három kategóriában avatnak világbajnokot. Ezeken a napokon a küzdelmek délelőtt 11 órakor kezdődnek el, az érmes mérkőzéseket és a döntőket pedig a 16 órakor kezdődő blokkban rendezik meg. Amellett, hogy az Arénában a világ legjobb judósait láthatjuk tatamira lépni, minden nap lesz magyar érdekeltség is!

FONTOS!
Nem egy napon lesz minden döntő
Az egyéni küzdelmekben minden judósunk csak egyetlen napon versenyezhet
Egy súlycsoport küzdelmei egy nap alatt véget érnek
Csak az mérkőzhet a délutáni programban (nyerhet érmet), aki vereség nélkül bejut a legjobb nyolc közé
 

Augusztus 28-án hétfőn a férfi 60 kilogrammos és a női 48 kilogrammos súlykategória legjobbjai csatáznak majd, nyilván nagy érdeklődés övezi olimpiai bronzérmesünk, a tízszeres Eb-érmes Csernoviczki Éva szereplését, neki nagyon megy Budapesten, 2013-ban Európa-bajnokságot, 2014-ben pedig Grand Prix-t nyert a Sportarénában! Ezen a napon érdemes a megnyitó ünnepség programjával is számolni: a döntők előtt, a tervek szerint 15:30-tól kerül sor a látványos showműsorra.

Csernoviczki Éva (balról a második) a 2013-as budapesti Európa-bajnokság dobogóján

Augusztus 29-én kedden a férfi 66 és a női 52 kilogramm következik, utóbbi kategóriában lép majd tatamira a magyar judosport egyik nagy reménysége, a junior Európa-bajnok Pupp Réka, aki új súlycsoportjában már Grand Slam-döntőt is vívhatott márciusban!

Augusztus 30-án szerdán a férfi 73 és a női 57 kilogrammos súlycsoportok következnek. Ezen a napon szerepelhet a magyar judo rangidőse, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, aki harminchat évesen is a világ legjobbjai közé tartozik – két éve aranyérmes lett a Sportarénában megrendezett Grand Prix-viadalon.


Ungvári Miklós diadalának pillanatai a 2015-ös budapesti Grand Prix-n

Augusztus 31-én csütörtökön a férfi 81 és a női 63 kilogramm szerepel a programban. Számunkra különösen izgalmas lesz a 81 kilósok versengése, hiszen várhatóan két judósunk is tatamira lép majd: a nagy hazai versenyfutás pillanatnyi állása szerint az Eb-bronzérmes Ungvári Attila és a kétszeres olimpikon Csoknyai László lehet erre esélyes, de a csapathirdetésig még változhat a helyzet. Ugyanezen a napon várjuk Karakas Hedvig tündöklését: a világbajnoki bronzérmes sportoló a riói olimpiát követően két komolyabb műtéten is átesett, óriási erőket mozgósít azért, hogy megfelelően fel tudjon készülni a hazai rendezésű világbajnokságra.

Szeptember 1-jén pénteken „sűrűsödik a helyzet”, három súlycsoport is a programba kerül: a férfi 90 kilogramm mellett a női 70 és 78 kilogramm küzdelmeire is ezen a napon kerül sor. Tatamira lép a magyar judo új generációjának két meghatározó alakja, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és a korosztályos olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, illetve a már rutinos harcosnak számító, kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél is!

Tóth Krisztián (háttal) és Joó Abigél a 2014-es budapesti Grand Prix-viadalon

Szeptember 2-án szombaton szinte biztos lesz a telt ház a Papp László Budapest Sportarénában, hiszen a hírek szerint élőben láthatjuk majd, ahogyan a sportág világklasszisa, a franciák óriása, Teddy Riner a kilencedik(!) világbajnoki aranyérmének megszerzésére tör! Nekünk is lesz kiért szurkolnunk, a vb-ezüstérmes Bor Barna az újabb világbajnoki érem megszerzéséért lép majd tatamira.

A fentiekben csak a legjobbjainkat emeltük ki, de mindkét nem küzdelmeiben kilenc-kilenc judósunk szerepelhet majd, s valamennyiük számára a pályafutásuk egyik legfontosabb eseménye lesz a budapesti.

Szeptember 3-án vasárnap a csapatversenyekre kerül sor, a férfiaknál és a nőknél is öt-öt fős csapatok harcolnak majd az aranyéremért. Ez a versenyszám különösen fontossá vált, hiszen a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) törekvése, hogy a 2020-as tokiói olimpián már ebben a számban is érmeket osszanak, másrészt mindkét nem küzdelmeiben szoríthatunk majd a magyar csapat sikeréért. A jó szereplésre most sem leszünk esélytelenek, a mieink erejét megsokszorozza a hazai szurkolók segítsége, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években megrendezett hazai csapat Európa-bajnokságokon egy-egy arany- és ezüstérmet is nyertek a magyarok! Férficsapatunk ráadásul a varsói Európa-bajnokságon bizonyította: az egység és az elszántság milyen magasságokba repíthet!

Íme, a paletta, amelyre rápillantva azt mondhatjuk: nem könnyű választani…

A jegyárakról, vásárlási lehetőségekről bővebben olvashat: KLIKK IDE!