már csak

Helyszín

bsPAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA

A budapesti judo világbajnokság helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna, amely a sportág számos nagy nemzetközi versenyének adott otthont. Itt rendezték 2004-ben a judo junior-világbajnokságát, 2009-ben a judo ifjúsági világbajnokságát, 2013-ban a felnőtt judo Európa-bajnokságot, 2014 és 2016 között pedig a Budapest Judo Grand Prix-viadalt. 

Részvételi szabályzat

 

KIÁLLÍTÓK A VILÁGBAJNOKSÁG IDEJÉN

A SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG idején az alábbi kiállítókkal találkozhatnak a helyszínen:

Official Brand Shop

 

 

 

 

 

 

 

Mizuno Corporation

 

 

 

 

 

 

Ippon Shop

 

 

 

 

 

Green Hill

 

 

 

 

 

 

Trocellen

 

 

 

 

AZ ARÉNA TÖRTÉNETE

A Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében egy sajnálatos tragédia következtében a tűz martalékává vált. A katasztrófa mélységesen megrendítette a közvéleményt. Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. Az épület szinte teljesen leégett, ezért a magyar lakosságban és politikusokban egyaránt megfogalmazodott az a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. A tendert a francia Bouygues építőipari cég nyerte el, amely konzorcium – 2002-ben – kivívta magának a világ legnagyobb építővállalatának címét.

A Budapest Sportaréna egyedi kavics formáját csakúgy, mint az egész épület együttest magyar építészek (KÖZTI) tervezték együttműködve az anglo-amerikai „Sports Concepts” építészeti irodával. A Budapest Sportaréna építése 2001. június 30-án kezdődött el. A “Kavicsba” 50 000 tonnányi betont, 2 300 tonna acélszerkezetet, több mint 11 000 000 csavart és több kilométernyi kábelt helyeztek el.

Az épületkomplexum olyan nehéz, mint az Erzsébet híd és a Szabadság híd együtt. Ha megemelnénk és megmérnénk a mérleg 200 000 tonnát mutatna. Magyarország legnagyobb összefüggő gránitfelülete borítja a komplexum gyalogosterét, amely 25 000 m2. Az épületet a nagyközönség számára ünnepélyesen Jánosi György sportminiszter adta át 2003. március 13-án. Ugyanezen a napon a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatták az épületbe először látogató közönséget. Március 14-én a nyitógála egy gigantikus klasszikus-komoly zenei koncerttel zárult: Beethoven IX. szimfóniájával, amely egyben szimbolizálta Magyarország leendő belépését az Európai Unióba. A Budapest Sportaréna 2004. május 28-a óta viseli Papp László nevét.

BPGP2016_Szponzorok_002

AZ ÚJ ÉPÜLETRŐL

A modern, 21. századi, patkó alakú létesítmény minimum 2 500, maximum 12 500 néző kényelmes és biztonságos befogadására alkalmas. A csarnok a legmodernebb fény és hangtechnikával felszerelt. A padlószint teljes felszabadításával a küzdőtér nagysága 8 000 m2-re növelhető, így az Aréna küzdőterére többféle teremelrendezés alkalmazható. A tér tetszőlegesen leválasztható földtől plafonig érő függöny segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy a Budapest Aréna különféle hazai és nemzetközi sportversenyek, koncertek, kiállitások és konferenciák, családi rendezvények és bemutatók színtere legyen.

Közép-Európa legkorszerűbb csarnoka egyrészt olyan „klasszikus” eseményeknek is otthont ad, mint a kosár- és kézilabda rangadók, a tenisz- és tornászbajnokságok, jégkorong mérkőzések és atlétikai versenyek, másrészt különböző „látványsportok” befogására is alkalmas: kosárlabda show, jégszínház, motocross versenyek és bemutatók.

Az épület tervezői olyan közparkot álmodtak a parkolók fölé, amely nem csak találkozási pont lehet, hanem ahol az emberek szívesen töltik szabadidejüket. A gránit borítású óriási teraszon található a jegyiroda, a parkolók feljárata és az épületbe történő bejutás is innen történik.

MEGKÖZELÍTÉS

CÍM: Budapest XIV., Stefánia út 2.

HELYI KÖZLEKEDÉSSEL. Az Aréna közvetlen közelében az alábbi helyi tömegközlekedési eszközök állnak meg:
•          2-es metró Stadionok állomás
•          1-es villamos Stadionok megálló
•          30 és 95-ös buszok
•          75 és 80-as trolibuszok

TÁVOLSÁGI KÖZLEKEDÉSSEL
Déli pályaudvarból: M2, Stadionok megálló
Nyugati Pályaudvarból: M3 – Deák tér – M2 – Stadionok
Keleti Pályaudvarból: M2 – Stadionok Népliget autóbusz-államos: 1-es villamos – Kerepesi út megálló
Árpád híd autóbusz-állomás: 1-es vilamos – Keresesi út megálló Stadion autóbusz-pályaudvar: gyalog fél perc
Etele tér autóbusz-állomás: 103-as busz – Népliget – 1-es villamos – Kerepesi út; vagy a 7-es buszcsalád metró-kapcsolódási pontjai
Ferihegyi reptér: taxival 20-25 perc vagy reptéri BKV-busz – M3 – Népliget megálló – 1-es villamos – Kerepesi úti megálló

AUTÓVAL
Azok számára, akik nem tömegközlekedéssel közelítik meg az épületet, 1160 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre (behajtás az Ifjúság útja felől). Főbb városi útvonalak, ahonnan az ifjúság útja megközelíthető: Stefánia út, Kerepesi út, Dózsa György út. Vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg az Arénát. (GPS: É47,50298; K19,10452)

Google Map útvonaltervező: KLIKK IDE!
A Papp László Budapest Sportaréna honlapja: KLIKK IDE!