már csak

Dr. Tóth László, MJSZ elnök

Kedves Judobarátok!dr-toth-laszlo

A Magyar Judo Szövetség nevében sok szeretettel köszöntök mindenkit az esztendő legfontosabb versenye, a 2017-es budapesti Suzuki Judo világbajnokság és a Nemzetközi Judo Szövetség tisztújító kongresszusa alkalmából! Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sok-sok felnőtt és utánpótlás kontinentális és világverseny után lehetőséget kaptunk a sportág legrangosabb eseményének megrendezésére is!

Az elmúlt években igen komoly sikereket ért el a magyar judo, számos felnőtt és korosztályos olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek versenyzőink. Öt esztendeje a magyar fővárosban otthont adhattunk az Európai Judo Szövetség tisztújító kongresszusának, 2013-ban pedig az év egyik legfontosabb sporteseménye volt Magyarországon a budapesti Judo Európa-bajnokság.

A magyar judosport sikereire felfigyelt a magyar kormány is, amelynek rendkívül jelentős támogatásával 2014-ben útjára indult a Judo Sportágfejlesztési Programja Magyarországon. Ennek jó néhány eredményét már élvezhetik a magyar judósok, országszerte több korszerű sportági központot adhattunk át, s újabbak tervezése, építése is folyamatban van. Emellett megerősítettük a szakmai alapokat, a sportolói létszám pedig néhány év alatt a többszörösére duzzadt. Ma már az ország összes régiójában működik a judo, de az a célunk, hogy ez a folyamat ne álljon meg, a gyerekek Magyarország valamennyi járásában lehetőséget kapjanak arra, hogy judózhassanak.

Élversenyzőink, a mi hőseink – akik teljesítményükkel, hozzáállásukkal, sikereikkel, sportemberi nagyságukkal igazi példaképek a gyerekek számára – nagy lehetőséget kapnak, hogy hazai közönség előtt mutathassák meg, miért dolgoznak, küzdenek évek, évtizedek óta.

A budapesti Suzuki Judo világbajnokság nagy ünnep lesz a sportszerető magyar közvélemény számára, hiszen a judosport legjobbjait láthatjuk a hazai tatamin színre lépni.

Mindemellett megmutathatjuk azt is a világnak, milyen szeretettel fogadjuk a külföldről érkező vendégeket, milyen alázattal, odaadással igyekszünk megfelelő körülményeket teremteni egy nagy világverseny küzdelmeinek.

Ezúton szeretném megköszönni Nemzetközi Judo Szövetség tagjainak, a Magyar Judo Szövetség munkatársainak, illetve az önkéntesek és a támogatók lelkiismeretes munkáját, amely különlegessé teszi ezt az eseményt.

Kívánok emlékezetes, nagyon látványos versenyt és sok szerencsét valamennyiünknek!

Dr. Tóth László
A Magyar Judo Szövetség elnöke