már csak

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

Tisztelt Olvasó!

A judo-harcművészet megalapítója, Jigoro Kano úgy vallotta, hogy a judo célja nem csupán a test fejlesztése, hanem a léleké is, ezáltal utat mutathat egy ép élet felé. A mester egy olyan korban dolgozta ki rendszerét, amikor félő volt, hogy a hagyományos japán erkölcs és szokásrend a múlt homályába süllyed. 

Ezért a judo nemcsak a régi szamuráj harcművészeti technikák szabályrendszere, hanem olyan erkölcsi és nevelési módszerek tárháza, mely minden korosztály számára inspiráló lehet.

Talán ennek is köszönhető mai napig töretlen nemzetközi népszerűsége.

Magyarország sportnemzet, a sport nálunk nemzetstratégiai kérdés, hiszen szoros összefüggésben van a demográfiával, családüggyel, egészségüggyel, oktatással, kultúrával. A magyar judo az elmúlt években mind az élsport, mind az utánpótlás területén bizonyított: a korábbi 2500 fős létszámhoz képest mára 13300 regisztrált sportolóval büszkélkedhet, napjainkban 312 iskolában zajlik judo-oktatás, melyhez a mindennapos testnevelés bevezetése is hozzájárult.

Ezért is fontos számunkra, hogy Budapesten láthatjuk vendégül a judo 33. férfi és 22. női világbajnokságát a Papp László Budapest Sportarénában. Egy ilyen világverseny megrendezése óriási motiváló tényező; emeli a sport színvonalát, növeli a sport szeretetét, és visszahat a polgárok egészségére, gyermekeink sportra nevelésére. Külön öröm számunkra, hogy a világbajnokság alkalmából vendégül láthatjuk az élsport színe-javát, és az esemény iránt érdeklődő nemzetközi közönséget.

Kívánom, hogy a budapesti Judo Világbajnokság felejthetetlen élményt nyújtson Önnek!

Balog Zoltán,
az emberi erőforrások minisztere